In het beeldmerk van Van Hes Holding en Van Hes Legal staat een kraanvogel afgebeeld. De kraanvogel heeft een sterk karakter en een eeuwenoude wereldwijde symboliek.

De kraanvogel is een onvermoeibare vlieger, die vliegt met een uitgestrekte nek en is de enige grote vogel die in ordelijke formaties vliegt en af en toe zweefpauzes in acht neemt. De bewegingen van de kraanvogel zijn rustig en krachtig tegelijk. Zijn trek die de lente aankondigt maakt hem tot symbool van vernieuwing.

Kraanvogels hebben in vele culturen, geloofsovertuigingen en sagen een sterk positieve symbolische betekenis. In Japan, China en andere Aziatische landen wordt de kraanvogel als gelukbrengend beschouwd en is de kraanvogel het symbool voor een lang leven, vrede, gerechtigheid en zijn kraanvogels de boodschappers van wijsheid. De witte kraanvogel is volgens de Tibetanen het symbool van de vrijheid. In het christendom is de kraanvogel het symbool van waakzaamheid, oplettendheid en een vooruitziende blik. In het Grieks mythologische verhaal van Ibycus werd Ibycus door een dief aangevallen en voor dood achtergelaten, waarna hij passerende kraanvogels te hulp riep, die de onverlaat volgden en net zo lang boven hem bleven hangen totdat hij verslagen door schuld de misdaad bekende.

Deze breed gedragen positieve symboliek van de kraanvogel heeft vele raakvlakken met de visie van de Van Hes Group. Kernwaarden in die visie zijn nauwkeurigheid en prudentie, vernieuwing en verandering, vrijmoedigheid en rechtvaardigheid.
Webdesign, programming en webpromotie